Nada się to do diety kulturystycznej ? Jeśli tak to kiedy najlepiej to spożywać ? Smak waniliowy jest ok ale jest trochę zbyt intensywny więc myślałem żeby wrzucać to do mleka w którym rozpuszczę bezsmakowe białko . Co o tym myślicie ? Wartości odżywcze w 100 ml : Białko 3.8g Węglowodany ogółem : 8.1g w tym cukier [...]
[...] chemicznych w procesie przemysłowego oczyszczania tłuszczów i podczas uwodornienia (utwardzania) w produkcji margaryn. Aby spełnić oczekiwania klientów wyprodukowany masowo tłuszcze muszą: -uchodzić za zdrowy (wystarczy, aby wyprodukować go na bazie bezsprzecznie zdrowego surowca; to co w czasie produkcji dzieje się z nim i jaki ma skutek dla [...]
Chcialbym opisac diete low-carb,ktora stosuje obecnie .Nazywa sie ona NHE-Natural Hormonal Enhancement.Dieta ta zarazil mnie Biniu(hi) . Zanim przejdo do opisu polecam ja kazdemu ,kto ma problemy z ladowaniami na ckd(zoladkowe, itp.) lub nie odpowiada mu sytem TKD, NHE stanowi bardzo fajna alternatywe i jest dieta low-carb ,ktora moze stac sie [...]
Omega 3 w diecie jest na ogol bardzo malo, a w wielonienasyconych kwasach tluszczowych zazwyczaj wystepuja omega6.Moim zdaniem najlepiej stosowac rownoczesnie i oliwe z oliwek i olej laniny.Problem tylko pojawia sie w tym iz olej lniany jest trudno przechowywac, tak zeby sie nie utlenil.Naturalnie powinno bnyc to chlodne i zaciemnione miejsce, a [...]
[...] pojawienie się substancji odżywczych; trzeba go odróżniać od stanu sytości następującego po strawieniu pokarmu). Lipidy ułatwiają magazynowanie energii. Organizm trawi tłuszcze powoli, ale wbrew obiegom poglądom ich udział w powstawaniu uczucia sytości jest nieznaczny; na poziomie metabolicznym są w sumie bardzo dobrze tolerowane. Toteż u [...]
Uwzgledniaja tłuszcze w diecie warto zwróicić uwagę na ich wartosc odzywczą. Olej MCT to głównie źródło szybkowchłanialnej energii. Kwasy omega 3 -cenne z puntu widzenia odchudzania i zdrowia, lecz ze wzgledu na silne działanie prooksydacyjne nie można z nimi przesadzać w diecie. (przy zwiekszonej ich podaży należy zwiekszyc w diecie udział [...]
[...] stosowana w kosmetyce i lecznictwie oraz do oświetlania (lampki oliwne). Oliwa znana była już w starożytności. SKŁAD NAJPOPULARNIEJSZYCH TŁUSZCZY w 100g OLEJ LNIANY /tłuszcze nasycone/ 9g /tłuszcze jednonienasycone/ 20g /omega-6/ 17g /omega-3/ 54g OLEJ Z PESTEK W INOGRON /tłuszcze nasycone/ 10g /tłuszcze jednonienasycone/ 17g /omega-6/ [...]
[...] stosowana w kosmetyce i lecznictwie oraz do oświetlania (lampki oliwne). Oliwa znana była już w starożytności. SKŁAD NAJPOPULARNIEJSZYCH TŁUSZCZY w 100g OLEJ LNIANY /tłuszcze nasycone/ 9g /tłuszcze jednonienasycone/ 20g /omega-6/ 17g /omega-3/ 54g OLEJ Z PESTEK W INOGRON /tłuszcze nasycone/ 10g /tłuszcze jednonienasycone/ 17g /omega-6/ [...]
[...] stosowana w kosmetyce i lecznictwie oraz do oświetlania (lampki oliwne). Oliwa znana była już w starożytności. SKŁAD NAJPOPULARNIEJSZYCH TŁUSZCZY w 100g OLEJ LNIANY /tłuszcze nasycone/ 9g /tłuszcze jednonienasycone/ 20g /omega-6/ 17g /omega-3/ 54g OLEJ Z PESTEK W INOGRON /tłuszcze nasycone/ 10g /tłuszcze jednonienasycone/ 17g /omega-6/ [...]
[...] źródłem energii, która wyzwala się podczas spalania kwasów tłuszczowych. Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w procesach wzrostu i regeneracji komórek jak również co może zdziwić niektórych są [...]
Bo masz odżywkę jako posiłek potreningowy. A oliwa z oliwek to zdrowie jednonienasycone tłuszcze których w Twojej diecie brak. I tak, trzymać się masz tego w dzień zarówno treningowy jak i nie, przy czym w dzień nietreningowy możesz odjąć do 20gram węglowodanów z każdego posiłku pod warunkiem że na tej diecie bedziesz się za szybko otłuszczał.
[...] się określić tak jednoznacznie, gdyż waha się ona od 45% - 80%. Właściwości zdrowotne określa jednak nie ilość tłuszczu, lecz jego skład. 50% tłuszczów obecnych w maśle to tłuszcze nasycone, 34% - 35% jednonienasycone kwasy tłuszczowe, a wielonienasycone kwasy tłuszczowe stanowią 5,6%. Są to proporcje inne niż w margarynie. W przykładowej [...]
[...] tak do końca "Należy umiarkowanie używać oliwy do smażenia, bowiem w wysokiej temperaturze traci ona swoje cenne właściwości. Na dodatek powstają wówczas związki szkodliwe dla serca, które w działaniu przypominają nasycone tłuszcze zwierzęce" ------------------------------ *Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*